امروزه افراد زیادی مخصوصا در کشور ایران ، در حال علاقه مند شدن به غذا های مدرن ، فرنگی و حتی به شدت عاشق غذا های و دسر های فینگر فودی هستند و روز به روز تعداد این افران در حال افزایش است. از این رو بر آن شدیم تا با گذاشتن دستور پخت و آموزش این غذا ها در این وبلاگ به شما عزیزان و مخصوصا بانوان ارجمند این مرز و بوم در یادگیری و تهیه هر چه بهتر این دست از غذا ها کمک کنیم.

حال اول باید به واژه فینگر فود پرداخت ( فینگر فود چیست؟) :

فینگرفود (fingerfood) به زبان انگلیسی به معنی غذای انگشتی یا به اصطلاحی دیگر غذای بند انگشتی است ، که شامل غذا ها یا دسر ها یا سالاد هایی با حجم کوچک تر از حجم معمول است  . جالب ترین نکته این است که اکثر بانوان عزیز به اشتباه فکر می کنند که هر غذایی که فینگر فودی است پس قطعا باید فرنگی هم باشد! این طرز تفکر در فینگرفود کاملا اشتباه است و فینگر فود فقط در حجم غذا تعریف می شود و ما می توانیم حتی غذا های ستنی ایرانی مانند ته چین، بادمجان ، دلمه ، میرزا قاسمی ، الویه و انواع و اقسام غذا های سنتی را هم در کنار غذا های فرنگی و مدرن ، به صورت فینگر فود در آوریم.

فینگر فود چیست

ما د ر این وبلاگ قصد داریم تا انواع و اقسام مختلف غذا ها اعم از ایرانی و فرنگی را نصبت به منو های رستوران های مطرح فینگر فود دنیا و ایران آموزش دهیم تا شما بانوان عزیز و توانمند بتوانید این هنر را هم در کنار باقی هنر هایتان و حتی آشپزی به سبک قدیمی خود بگنجانید.

تاریخچه فینگر فود از کجاست:

در این باره نظرات مختلفی مطرح است. عده از استادان تغذیه دانشگاه هاروارد بر این عقیده هستند که برای اولین بار فینگر فود را ایتالیایی ها در مهمانی ها و ضیافت ها و جشن های خود استفاده می کردند و این کوچک بودن آن به زیبایی هر چه بیشتر این غذا کمک کرد و در سر تا سر اروپا و بعد سراسر جهان گسترش یافت.

برخی دیگر از محققان بر این باور هستند که این کوچولو های خوش مزه مخالف ظاهری که دارند بسیار تاریخچه سیاهی دارند  و بر این عقیده هستند که در زمان جنگ جهانی دوم که غذا به شدت کم بوده و مردم و کودکان در قحطی بودند، مادران برای صرفه جویی و مصرف کم غذا مجبور بودند غذا را دی وعده های زیر تر درست کرده که کودکان را بتوانند به نوعی گول بزنند!

که بعد از جنگ جهانی و زیاد تر شدن غذا ، با این حال این روش از بین نرفت و با تزیین ها و دیزاین های جدید در اروپا رواج پیدا کرد و سپس به سراسر دنیا انتقال پیدا کرد.

با این حال برخی از شواهد هم حاکی بر این است که در یکی از بیمارستان های کودکان در منهتن آمریکا ، د ر سال 1965 برای رفع سو تغذیه کودکانی که میل به غذا خوردن نداشتند، به اتفاق روانشناسان و متخصصان تغذیه بیمارستان قصد بر آن شد که غذا ها و دسر ها را در قالب کوچک تر با طراحی و دیزاین کودکانه ولی در تعداد بیشتر درست کنند تا کودکان بیشتر ترغیب به خوردن غذاذ بشوند.

طرز تهیه فینگر فود

تفکرات راجع به این ایده درست از آب درآمد و تقریبا سو تغذیه کودکان در بیمارستان تا حد زیادی کاهش یافت و بعد از این موضوع در تمام آمریکا و سپس کشور های آمریکای جنوبی گسترش یافت و مادران برای رفع مشکل بی میلی کودکان به غذا از این روش استفاده می کردند.

که سپس در سراسر جهان گسترش پیدا کرده و به رسمیت شناخته شد.

در هر حال هر تاریخچه ای در مورد فینگر فود درست باشد، در آخر به این هنر زیبا و خوش مزه و آشپزی می رسیم به به شدت در حال گسترش و علاقه مندی مخصوصا در کشور ایران است.

فینگر فود صرفا جهت تغذیه کودکان نیست، و این تاریخچه را با این جمله یکسان ندانید. امروزه تمامی افرا اعم از پیر و جوان و زن مرد به این غذا های کوچولو علاقه نشان می دهند و در اکثر مهمانی ها وو جشن ها و ضیافت های خود از آن استفاده می کنند.

در برخی موارد حتی در جلسات کاری ، کنفرانس های مهم و بیزینسی و حتی در دفاعیه های دانشجویان هم شاهد درست کردن و سفارش فینگر فود بودیم.

در فینگر فود علاوه به ظاهر غذا ، باید به مواد اولیه و کیفیت پخت غذا هم توجه داشت. اگر چه زیبایی فینگر فود باعث بیشتر خوش مزه به نظر رسیدن آن هم می شود و در مزاح باید بگوییم که تازه عروس هایی که دست پختشان بد است باید از فینگرفود برای بدست آوردن دل همسر خود استفاده کنند!!!

در حالت کلی فینگر فود ها به چند دسته کلی تقسیم می شوند که ما در مقالات خود دانه به دانه آن ها را توضیح می دهیم و در آن ها هم تمامی غذا های در آن دسته را توضیح می دهیم.

هر حال کلی فینگر فود ها به این بخش ها تقسیم می شوند:

فینگر فود های گرم

فینگر فود های سرد

دسر ها

سالاد ها

سینی های تنقلات

سیخ های غذا

شات های میوه

فینگر فود های سنتی (منظور این این سنتی به قدیمی بودن فینگر فود اشاره ندارد بلکه منظور آن فینگر فود هایی هستند که با غذا های سنتی ایرانی تهیه و پخت می شوند، البته تا حدی فینگر فود های سنتی را می توان جزوی از فینگرفود های گرم و فینگرفود های سرد هم به حساب آورد)

دستور پخت فینگر فود

در اینجا توضیحات مختصری راجع به هر دسته می دهیم و در پست های بعدی به دقت و جزییات بیشتری به هر کدام از این دسته ها می پردازیم:

فینگر فود های گرم : به فینگر فود هایی می گویند که به صورت گرم سرو می شوند و در طبخ آن ها به وفور از گوشت و مرغ استفاده می شود. مانند بورک گوشت ، پیراشکی گوشت و . . .

فینگر فود های سرد : که به صورت سرد میل می شوند و در آن ها از سبزیجات و صیفی جات هم استفاده زیادی می شود. از فینگرفود سرد می توان به فینگر فود الویه اشاره کرد.

دسر های فینگر فود : تمامی دسر ها و ژله هایی را که به صورت کوچک و در قالب های ریز سرو می شوند را می توان در درسته دسر فینگرفودی قرار داد. مانند : کیک شکلاتی، ژله ، کرم کارامل و . . .

سالاد های فینگر فود : سالاد ها هم مانند دسر ها هستند و در توضیحات باید بگوییم هر نوع سالادی که به صورت قالب های کوچک و در حجم کم سرو شود را می توان جزو سالاد های فینگرفود به حساب آورد. مانند سالاد سزار فینگرفودی یا سالاد ماکارونی فینگر فود.

سینی های تنقلات : شامل سینی هایی بزرگ و زیبا هستند که در مهمانی ها در کنار نوشیدنی سرو می شوند که مواد تشکید دهنده ی آن می تواند هر چیزی مانند زیتون ، خیار ، پفک ، مغز های مختلف مانند بادام هندی ، گردو و . . . باشند. 

حتی در مواردی از برخی از فینگرفود گرم و فینگرفود سرم نیز در این سینی ها استفاده می شود.

سیخ های غذا : این نوع از طرز تهیه فینگر فود مورد علاقه بسیاری از ایرانیان عزیز است ، منظور از سیخ، سیخ های کوچک و باریک چوبی است که میتوان تکه های غذا یا میوه را به طور ریز ریز در سیخ قرار داد  و میل کرد. فقط در مهمانی هایی که کودکان در ان حضور دارند باید حواستان به سر تیز این سیخ ها باشد. این سیخ های غذا می توان به سیخ ناگت ، سیخ میگو ، حتی سیخ فلافل و . . . اشاره کرد.

شات های میوه : همان طور که از نام آن پیداست شات میوه شامل ظرف های کوچکی از انواع و اقسام میوه هاست که با دیزاین و تزیینی ظریف در کنار هم قرار گرفته اند. به نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که سعی کنید  در یک شات از شات های میوه تان انواع مختلف و متنوعی از میده ها را قرار دهید ولی به این نکته هم دقت بسیار داشته باشید که میوه ها را با تناسب انتخاب کنید .

برای مثال هیچ گاه نارگیل را با انار در یک شات قرار ندهید!

سخن نهایی : 

امیدواریم که تا این جا با فینگر فود ها و انواع آن و یک سری قواعد کلی آن آشنا شده باشد. در پست های بعدی این وبلاگ تمامی موارد راجع به فینگرفود ریز به ریز و به صورت جزیی اعم از انواع ، دستور پخت ، دیزاین و تزیین و . . . در خدمت شما عزیزان قرار می گیرد.

امیدواریم که از پست نهایت استفاده و لذت را برده باشید.


آشپزی و غذا های مدرن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آساره آموزش مجازي شينيون کتابخانه عمومی شهید مطهری جاجرم چنل لینک | لینک کانال های تلگرام بذر نهال نشاء Jennifer Pamela NEWSARZ Rosa طراحی سایت، سئو، تبلیغات در گوگل